Forensische audio uitleggen

Het is niet waarschijnlijk dat iemand een verminkt en verminkt onhoorbaar gesprek kan voeren en het “aanpassen” om heldere spraak te produceren die begrijpelijk is. Hoewel audioverbetering niet specifiek is gericht op spraak, is dat meestal de bedoeling achter het opschonen of verbeteren van audio voor legale doeleinden. Het is een middel om ongewenste ruis van een slechte opname te verminderen of weg te filteren om de spraak die met ruis bedekt is op te ruimen of die het slachtoffer is van slechte opnamemethoden.

Een forensisch onderzoeker is echter geen wonderdoener, en hoewel moderne software en apparatuur een verscheidenheid aan hulpmiddelen hebben verschaft om de kwaliteit van spraak in een opname te verbeteren, zijn er nog steeds beperkingen. Als het gaat om het verbeteren van spraak, kun je iets niet repareren dat er gewoon niet is. Als de opname niet de robuuste elementen van iemands spraak bevat en de apparatuur alleen stukjes van een woord of zin oppikt, is er geen magische software om de lege plekken in te vullen. Verbeteringstechnieken kunnen soms fantastische resultaten opleveren met verstaanbaarheid, maar vaker zou het een teleurstelling zijn voor de leek.

In termen van spraakverbetering kan een onderzoeker kritisch luisteren aanbieden in combinatie met forensische transcriptie en spraakdecoderingsmethoden om te helpen identificeren en onderscheiden wat er wordt gezegd. Nogmaals, technologie kan maar zoveel doen, dus een examinator met ervaring in taal- en fonetiek is meestal het beste voor de baan. Als de spraakgolfvorm echter niet wordt opgepikt door het opnameapparaat of wordt gemaskeerd door geluiden met hetzelfde frequentiebereik, kan hij de spraak niet ontcijferen.

Forensische audioverbetering houdt soms simpelweg het verhogen van het fluistervolume in van een verdachte waarbij traditionele weergave – zelfs op hoog volume – een persoon niet kan helpen de uiting te begrijpen. Audioverbetering biedt het meeste voordeel in situaties waarin ruis kan worden geĆ«limineerd of op zijn minst kan worden verminderd om de luisteraar niet af te leiden van de spraak. Verbeteringstechnieken zijn redelijk goed in het wegwerken van elektronisch zoemen of gezoem en andere geluiden zoals tape sissen, het gekraak en knallen van een grammofoonplaat of het piepen van een achtergrondtrack, open een autodeur, waarschuwing voor bijna lege batterij van een branddetector , enz. Verbetering die op deze manier wordt gebruikt, wordt vaak de luisterbaarheid van de opname genoemd. Onverstaanbare spraak wordt niet verstaanbaar gemaakt, maar de opname is gemakkelijker voor de oren.

Opnemen met audio, digitale audio en MIDI in de Home Studio

Bij audioproductie moet audio worden benut, gemanipuleerd en bewerkt via tastbare elektronische apparatuur. Audio moet dus worden omgezet in een elektrisch signaal voordat er iets mee kan worden gedaan op het gebied van muziekproductie en engineering.

In dit geval verwijst audio naar analoge signalen die trillingen zijn die worden uitgezonden door een stem, instrument of een andere akoestische bron. Het wordt omgezet in een elektrisch signaal, dat, voorafgaand aan digitale conversie en opslag op de harde schijf van uw computer, bekend staat als een analoog signaal.

Digitale audio Wanneer een analoog audiosignaal wordt geconverteerd via een analoog naar digitaal converter, wordt het in grote hoeveelheden gesampled en wordt het een stroom van binaire code. Dit betekent in feite dat het een digitale weergave is van het originele geluid. Zie het als een foto … Als je een foto maakt, neem je een digitale weergave op van het ding dat je ziet. Deze analogie werkt perfect om digitale audio te begrijpen.

MIDI (Musical Instrument Digital Interface) is een door de computer gegenereerd dataprotocol dat tonen triggert en hen vertelt wanneer ze moeten starten en stoppen, hoe hard ze moeten spelen, (snelheid) en andere informatieve opdrachten. Het is belangrijk om te begrijpen dat MIDI geen audio is en niet op dezelfde manier kan worden verwerkt of bewerkt.

MIDI wordt sinds de introductie in 1983 gebruikt. De afgelopen decennia is het een standaardcomputerformaat geworden dat universeel compatibel is. MIDI is zeer efficiƫnt geworden voor het componeren van digitale muziek omdat het veel minder ruimte op de harde schijf of verwerkingskracht gebruikt dan audiobestandsindelingen.

Demystifying Audio Formats: What Format Should You Record In?

Er zijn zoveel audioformaten, welke moet je kiezen om je audio op te nemen? Een audioformaat is een bestandsformaat waarmee muziek op uw computer wordt opgeslagen. Er is een grote verscheidenheid aan formaten, zoals wav, mp3, AIFF, WMA, enz. Om het verschil tussen verschillende formaten te begrijpen, moeten we eerst de termen begrijpen.

Ongecomprimeerde audioformaten zijn omvangrijke bestanden en nemen veel ruimte in beslag op uw harde schijf of opslagstation. Het voordeel van ongecomprimeerde audioformaten is dat de kwaliteit van de digitale audio intact blijft, omdat deze ongewijzigd blijft. Het biedt exact dezelfde kwaliteit; ongeacht hoe vaak u het verwerkt of opnieuw codeert.

Gecomprimeerde audioformaten comprimeren de digitale audiogegevens, wat resulteert in kleinere bestanden. U kunt waardevolle ruimte op uw harde schijf vrijmaken door gecomprimeerde audioformaten te gebruiken.

Deze audioformaten comprimeren digitale audiogegevens, maar er is geen verlies van gegevens of verslechtering van de audiokwaliteit tijdens het compressieproces. Het mooiste voorbeeld van zo’n formaat is FLAC.

Deze audioformaten comprimeren digitale audiogegevens, maar het is bekend dat ze bepaalde informatie en frequenties elimineren om de bestandsgrootte te verkleinen. lossy gecomprimeerde audioformaten veroorzaken een verslechtering van de audiokwaliteit. Het verschil in audiokwaliteit kan groot of klein zijn, afhankelijk van hoeveel gegevens zijn verwijderd. Ook zal elke volgende verwerking of hercodering resulteren in meer kwaliteitsverlies. Het klassieke voorbeeld van compressie met verlies is MP3.

Om het beste opnameformaat te kiezen, moeten we nog 2 termen, Sampling en bitsnelheid begrijpen. Digitale audio heeft twee primaire kwaliteiten die de manier vormen waarop de audio wordt beschreven. – bemonsteringsfrequentie en bitsnelheid.