Bij audioproductie moet audio worden benut, gemanipuleerd en bewerkt via tastbare elektronische apparatuur. Audio moet dus worden omgezet in een elektrisch signaal voordat er iets mee kan worden gedaan op het gebied van muziekproductie en engineering.

In dit geval verwijst audio naar analoge signalen die trillingen zijn die worden uitgezonden door een stem, instrument of een andere akoestische bron. Het wordt omgezet in een elektrisch signaal, dat, voorafgaand aan digitale conversie en opslag op de harde schijf van uw computer, bekend staat als een analoog signaal.

Digitale audio Wanneer een analoog audiosignaal wordt geconverteerd via een analoog naar digitaal converter, wordt het in grote hoeveelheden gesampled en wordt het een stroom van binaire code. Dit betekent in feite dat het een digitale weergave is van het originele geluid. Zie het als een foto … Als je een foto maakt, neem je een digitale weergave op van het ding dat je ziet. Deze analogie werkt perfect om digitale audio te begrijpen.

MIDI (Musical Instrument Digital Interface) is een door de computer gegenereerd dataprotocol dat tonen triggert en hen vertelt wanneer ze moeten starten en stoppen, hoe hard ze moeten spelen, (snelheid) en andere informatieve opdrachten. Het is belangrijk om te begrijpen dat MIDI geen audio is en niet op dezelfde manier kan worden verwerkt of bewerkt.

MIDI wordt sinds de introductie in 1983 gebruikt. De afgelopen decennia is het een standaardcomputerformaat geworden dat universeel compatibel is. MIDI is zeer efficiƫnt geworden voor het componeren van digitale muziek omdat het veel minder ruimte op de harde schijf of verwerkingskracht gebruikt dan audiobestandsindelingen.